Monday, October 26, 2015

YARDIMCI YAN SİTELER VE EK KAYNAKLAR



...Ve geldik rehberin son sayfasına!

Bu aşamada da artık size detay bilgiler ve bilinmesi gereken siteleri sıralayıp hangisinde ne var kısaca anlatayım. Daha önceki rehberlerde yerine göre linklediğim siteleri tekrar bir dizeyim. Bir nevi "Credits" olsun, Çünkü ben de esas olarak buralardan faydalandım, bunların sayesinde bu rehber var.

Tabii şimdi "yan" ve "ek" diye başlık ama, öncelikle resmi kaynakları hatırlayalım:

Resmi Site 

Buna girince bölgenize göre sizi otomatik yönlendirecek, ama yine de lazım olursa esas bölge siteleri:

WoW US

WoW EU

WoW Official Facebook
(Facebook'da zone'a göre sizi otomatik yönlendirmesin diye link böyle, esas sayfa bu)

. . .
Geldik esas amacımıza, işte bu temel bilgiler dışında oyunun geneline yardımcı çok güzel yan ve Blizzard'dan bağımsız siteler var, senelerdir gelişti kendi içinde hepisi, genelde eğlenceli, kaliteli ve derindir çoğu (Elitist bazı pislikler hariç, ama onun da seveni var kendine göre o da bi ihtiyaç :b)

İşte o siteler!

Öncelikle... Tabii ki:

Wowhead

Her türlü Quest ve item infosu için, mesela tıkandın mı bir Quest'te? Gir buraya adını yaz, comment'leri oku falan nası yapmış millet öğren.
WoW'un kendi Quest Helper'ı yetmedi mi? Gir koordinatına kadar bak, bul yerini.
Ayrıca Item adını yaz, nereden düşüyor, nedir, işe yarar mı, gene comment'lere bak, değer mi kastığına falan, öğren. Senelerin sosyal birikimi var o comment'lerde ;b
Ayrıca artık giriş sayfasında güncel, gayet iyi haberler de yapıyorlar, türlü Guide'lar da var, sıkı takip etmek lazım, özetle muhteşem bir sitedir.
Ezelden beridir adının da hastasıyım (kelime oyunlu felan, hem "wow kafası" hem de "wow'la kafayı bozmuş" manasında hehe)

Bir diğer muhteşem sitemiz de:

MMO Champion

Bu şahane site de bir nevii wowcuların günlük gazetesi, neler eklendi, yeni patch'lerde neler geliyor falanfilan, her türlü haberler infolar, direk Blizzard'dan gelen mesajlar, forum post'ları falan ilk elden takip eder, genel içerik hizmeti de vardır. Forumları da resmi olmayan forumlardan en çok takip edilenidir.

Lore olayını seviyorsanız:
WoWpedia
Oyundaki hikayeleri, boss'ları, kim nereden geliyor, hangi item neden o isme sahip falan merak ederseniz de şimdiki iki site şahanedir, Wiki formatında ve gayet doludur, dayanaklı, kaynaklı bilgiler barındırır.

Yine Lore için:

WoWwiki
Aslında daha eski olan bu site halen günceldir, başarılıdır gayet. Hikayeleri çapraz okumak için ek kaynak olarak gayet kullanışlıdır.
Uyarayım, kaptırırsanız bu Lore sitelerinde gerçekten kendinizi kaybedebilirsiniz. Mesela Thrall yazın, ne bileyim Old Gods yazın, oturun okuyun saatlerce linkten linke atlaya atlaya...

Rehber amaçlı siteler, hangi Enchant, hangi Talent gibi detay konularda bilgilenmek için:

Icy Veins
Çok detaylı rehberler ve ince bilgiler barındıran bir sitedir, sadece WoW değil, diğer Blizzard oyunları için de gayet yardımcı olabilecek güzel rehberleri vardır.

Artık pek seveni yok biraz yanlış yönlendirmeleriyle ünlendiği için ama, yine de fikir olması açısından:
Noxxic

Noxxic'de bilgiler biraz "light" kalıyor, ama başlangıç için gayet yeterli ve eklemek lazım ki tasarımı bence gayet başarılıdır.

Detay "theorycrafting" için karman çorman site isterim derseniz, başta laf ettiğim formülizasyoncu elitist arkadaşlar da burada:
Elitist Jerks

Aynı elitistlerin PvP'ci olanları da burda:

Arena Junkies


Server popülasyon bilgisi ve istatistikleri için:

Realm Pop

Burada dikkat edilmesi gereken Server türüne göre bakmanız gerektiği; mesela RP ya da PvE olarak, Dengeli popülasyon çok olan serverları seçin, ama World PvP açık olsun derseniz (ki artık az olsa da başlangıç için tavsiye etmem, oyundan soğutucu bir mevzu) o zaman hangi tarafta oynayacaksanız onun sayısının çok olduğu yere gidin derim. Kalabalık yer yer sıkıntı olabilir, ama bir o kadar da sosyal ve PuG vs için iyi serverlardır.

Hunter'lar için:
Petopia
Her türlü Rare Pet bilgileri, hangi pet family'lerin özellikleri neler, nerden bulunur, detay bilgiler. Pet toplamakla kafayı bozmadıysanız bile çok faydalı bilgiler vardır.

Pet Battle için:
Warcraft Pets
İlgili rehberde de değinmiştim, ama buradan son kez bir kez daha anayım, az ekmeklerini yemedim sağolsunlar. Hakkaten Pet Battle kısmı için gayet faydalı bir sitedir.

...

İşte benden bu kadar pek sevgili okurlar, umarım bir nebze işinize yaramıştır. Ben de Legion pre-patch'i gelmeden yetiştireyim diye güzel yardırdım. Eksikler illa ki olmuştur, onlar için affınıza sığınıyorum. Ana sayfadan bana ulaşabileceğiniz linkler aracılığı ile her tür yorum, öneri ve tavsiyelerinize de sonuna kadar açığım.

Herkese iyi eğlenceler! ^^



...

FOR AZEROTH!


(Legion'da görüşürüz! ;b)
/bye

19-07-2016
...

No comments:

Post a Comment