Monday, October 26, 2015

WoD SHIPYARD REHBERİ



Merhabalar efendim!

Bu Shipyard da aslında dışında olmasına rağmen bir Garrison eklentisi. Yani esas olarak Warlords of Draenor içeriği oluyor.

Esas amacı Legendary Ring için son görevi açmak idi, fakat artık Legion'da ona gerek kalmadı. Sizin de Level 3 Garrison'a ihtiyacınız kalmadı. Şu anda Legion'dan sonra buradan kasılabilecek tek şey Heirloom Ring'ler ve ekstra Battle Pet'ler (ki pet'ler de Auction olarak satılabiliyor)

O yüzden, ekstra detay bir rehber, ben kısaca toparlayıp ilgili linklerle durumu özetleyip bitiriyorum müsadenizle, evet buyrun ^^

Alliance Shipyard

Şu aşamada, pek sevgili WoW'cu, Level 100+ ve Level 3 Garrison sahibi, 6.2 mağdurları!
Sözüm size! Evet, çünkü bu iki durum gerekiyor Shipyard ile yüzgöz olmak için.

Horde Shipyard

Laf kalabalığına girmiyorum yine, kısa bir bilgi vereyim:
Shipyard'ınızı faction'a göre başlangıç görevlerini yapıp açtınız, bir güzel kurdunuz diye kabul ediyorum, onları yapamadıysanız zaten ne işiniz var burda değil mi?

Bu şahane ortamımızda bir aşağı bir yukarı koşturmak suretiyle hayatımızdan bezerken yapabileceğimiz 5 çeşit gemimiz ve draenor denizleri etrafında da onları yollayabileceğimiz 4 adet mekan var.
Ayrıca da tabii Shipyard'ımız da her binamız gibi 3 seviye levellanabiliyor.

5 çeşit gemimiz de transport, destroyer, submarine, battleship, carrier şeklinde. Hepsinin birbirine göre avantajı veya dezavantajı var. Sırayla açılıyorlar Shipyard'ı da levelladıkça ya da tanaan'da repu aldıkça.

Shipyard'ın level'ına göre barındırabileceği maksimum gemi kapasitesi de şöyle:
Tier 1/2/3  > Gemi Sayısı: 6/8/10

Tam burada gözünüze sokarcasına yazayım, çok möhem.
*Gemilerin Follower'lardan en büyük farkı:
Batıyorlar!
Evet, fail olan bir mission'da geminizi kaybedebiliyorsunuz. Ona göre ruhunuzu bu duruma hazırlayın.
Ama şöyle bir güzellik var, gemi yapımı çok pahalı değil, gemiye eklediğiniz modifikasyonlar esas dert.

Kapalı kısımlardakiler işte Blockade oluyor, bu da Shipyard'ınızın Mission Map'i

Geçer isek, gemileri mission'a yollayabileceğiniz mekanları zaten görev haritasında görebiliyorsunuz, buraları açmak için "Blockade Mission"ları var, haliyle de düz mantık ilk iş bunlara öncelik vermemiz lazım.
*Bunları bir kere yapmak yetmiyor, ara ara yine o bölgeye bir Blockade gelip kapatabiliyor ordaki mission'ları.
*Master Plan, Shipyard mission'larda da işe yarıyor, slot değiştirtiyor falan, öyle güzel, öyle muhteşem bir olay!

Master Plan'ın Shipyard Mission arayüzü
Mission da Heirloom Ring için, ağlatır :b

İşte burada sırayla giden görevlerinize yapacağım öneri geliyor:

İlk işiniz ne olmalı?

Bu Blockade Mission'larında (ve ileriki kastırıcı mission'larda) gemilerinizin batma ihtimalini düşürmek ve %100 chance'le mission'lara yollama rahatlığı için her geminin belli özelliklere sahip olması lazım, dediğim gibi o modüller de geminin kalitesine göre; Normal (yeşil) gemilerde modül slotu yok, Rare (mavi)'lerde 1, Epic (mor)'larda 2 slot var.

Şimdi de ahanda şu link'i açınız, gidin bakın orda gerekecek her modülün Tanaan Jungle'daki yeri falan var yorumlarda, gidin onları toplayın:
http://www.wowhead.com/item=128252/equipment-blueprint-true-iron-rudder#comments
Zaten oynuyorsanız düzenli toplamışınızdır, eksikleri tamamlayın.

Ona göre önce Blockade'leri aşın, sonra önce 10 tane Naval Mission yapıp Level 2 Shipyard'ı açacaksınız. O da bitince 25 tane treasure veren mission'u yapıp level 3 Shipyard'ı açacaksınız (ki bu baya sürüyor).
*Ama Treasure'dan gelen Gear Token'ler 650 ilvl ve Account Bound, alt'ları gearlamak (ya da başka server'lara ufak gold yollamak için) bire bir.

*Burada ikinci tavsiyem:
Garrison Resource'u su gibi ekmek gibi yiyeceksiniz. Çünkü gemi yapımı ucuz ama bu modüller 500er resource, her görevi özellikle önemli olanları %100 success chance ile yapayım derken elde avuçta kalmıyor resource. Mutlaka trade post yapın, level 3 olsun (zaten tanaan repularında da vereceği %20 bonus işinize yarar), orada mütemadiyen resource work order'larını dolu tutun, abuk subuk follower mission'lara resource harcamayın, kısacası resource'ları idareli kullanın, hatta farmlayabildiğiniz kadar farmlayın.

Ship Crew'lar:

Bunun dışında, her geminin rastgele gelen bir ekibi (crew), faction ve ırkına göre gemiye kattığı bonuslar var.
Horde için Undead, Ally'lar için de Human crew'lu gemiler mission success chance'i arttırıyor, onlar yeşil bile çıksa bence tutun, levellayın gemiyi. 2-3 görevde zaten rare oluyor.
Çünkü ne yaparsanız yapın, modülleri full karşılasanız bile %100 olmayan mission'lar da var, karşı tarafta tecrübeli kaptan varsa, o zaman işte bu undead/human kadrosu size ek şans verdiğinde o şansı %90 üstü şanslara çıkarabiliyorsunuz.

*Ayrıca crew'lara ek bilgi olarak:
Horde için Troll, Alliance için Gnome crew'lar eğer ki o modül planını açtıysanız şansa size beleş bir modül getirebiliyor, çok buna bel bağlamamak lazım ama, kasmanıza rağmen Undead/Human proc'lamıyorsa ikinci seçeneği de Troll/Gnome'dan yana kullanın derim.

Bu arada şansa Murloc ekipli gemiler falan da proclayabiliyor, o yüzden gemi battıkça yapın, çekinmeyin, hatta ben yeşil proclayınca gemiler mavi ya da epic çıkana kadar kullanmadığım yeşilleri decomission edip yenisini yaptım.

Crew'ların tam listesi ve hangi ırk hangi bonusu veriyor o da burda:
http://www.wowhead.com/guides/garrisons/shipyard#crew-horde-crews

Tam detaylar, diğer bilgiler ve olaylar için de:
http://www.wowhead.com/guides/garrisons/shipyard

Bu ön bilgiler şimdilik yeterli sanırsam.
Draenor denizlerinde de bol şanslar! ^^


Warlords'daki Garrison'larla ilgili rehbere dönmek isterseniz: WoD GARRISON REHBERİ
Sitenin en başına dönmek isterseniz: GİRİŞ KAPISI

No comments:

Post a Comment