Monday, October 26, 2015

GLYPH REHBERİ

Önceki rehberlerde de yer yer adı geçti, belki dikkatinizi çekti, belki yandan gördünüz de geldiniz,
"Glyph" diyip duruyoruz, ne bu?

Glyph'in kelime anlamı, "işleme, oyma işlemesi" gibi bir şey oluyor, oyundaki anlamı da, bu işlemelerin olduğu kağıtları (Scroll) kullandığımızda, her zamanki özelliklerimiz, büyülerimiz modifiye oluyor.

Nasıl?

Mesela Druid'lerin Moonkin form'unu biliyorsunuz, ya da bilmiyorsunuz, şirin tombalak insansı kuş görünümlü bir form. İşte bu formu, "Glyph of Stars" denen bir Glyph'i kullanarak değiştirebiliyoruz, o zaman ne oluyor, bakınız şöyle şekille göstereyim:


İşte burada gördüğünüz gibi normalde soldaki gibi gudik ve eğlenceli bir yaratık iken aynı yaratığın özellikileri ile sağdaki gibi astral formda normal halinizle takılabiliyorsunuz. Bir adet Glyph sayesinde.

O da şu, örnek olsun:




*LEGION GLYPH DEĞİŞİKLİKLERİ:

Legion'da eskiden olan Glyph tab'ı ve penceresi gidiyor, son görüntü şöyle (havalı olsun diye Demon Hunter üzerinde göstereyim :b)



Ve...

Warlords'da otomatik öğrendiğimiz bütün Glyph'ler ve pek çok kozmetik etkili Minor Glyph artık yok.

Kalan Glyph'ler de (yenileri de) yine Inscription mesleğini yapanlar tarafından yapılmaya devam edilecek, fakat artık Enchant Scroll'u gibi, yani bir özelliği/büyüyü değiştirmek için Auction House'dan Glyph'inizi alacaksınız, kullanınca artık o özelliğiniz öyle kalacak.

Hemen taze screenshot'lar ile şekil üzerinde göstereyim son durumu:



Gördüğünüz gibi Auction House'un Glyphs kısmından Class'ımızı seçip arattırıyoruz ve satışta ne varsa çıkıyor, ben mesela buradan Shaman'ıma [Glyph of Spirit Raptors] alıyorum, sonra Mailbox'tan Glyph'i alıp, şu şekilde uyguluyorum:



Çantanızda sağ tıkladığınızda otomatik olarak Spellbook'unuz açılıyor ve etki edeceği, modifiye edeceği büyü ne ise mavi mavi ışıldıyor, gidip sol tıkla Glyph'i ilgili büyüye/özelliğe uyguluyoruz vee...

Sağda da görebileceğiniz gibi büyümüzün tooltip kısmında artık eklediğiniz bu modifikasyon da gözüküyor.

Glyph'li büyüler de sağ üstünde morumsu ok ile belli oluyor.

Tabii bu sadece tooltip olarak değil uygulama olarak da işe yaramış mı hemen deniyoruz:



Evet! Artık Spirit Wolf yerine Spirit Raptor'larım var! ^^

İşte bu kadar basit. Tabii bu Glyph etkisini silmek de isteyebilirsiniz, o zaman gidiyorsunuz Inscription Vendor'una ve oradan gayet cüzi bir ücret karşılığında [Vanishing Powder] alıyorsunuz, şöyle görebileceğiniz gibi (genelde Vendor'un son sayfasında olur):





*Ayrıca eskiden Minor Glyph olan pek çok Glyph, bu şekilde Scroll ile değil, farklı kaynaklardan öğrenilebiliyor, onların da tam listesi Class'larına göre şurada:
http://www.wowhead.com/news=254101/all-legion-glyphs-books-and-class-toys

*Şuradan da elde kalan Glyph'lerin ve kullanılabilecek durumda olanların tam listesini görebilirsiniz:
http://legion.wowhead.com/search?q=glyph#items

Tabii eklemek lazım, Legion'da eskiden hiç olmayan yeni Glyph'ler de geliyor, Legion materyalleri ile yapılabilen türlü yeni Glyph'ler var, mesela bir tanesi, yine Shaman'lar için:

[Glyph of Spirit Raptor]



Shaman'ların Ghost Wolf formunda mount büyüklüğünde bir Raptor olarak görünmesini sağlayacak.
(Troll Shaman'lar yaşadı ^^)

~ ~ ~

İşte son değişikliklerle Glyph'ler de bu şekilde. Güle güle modifiye edin büyülerinizi özelliklerinizi!

Rehberin başına dönmek isterseniz burdan: GİRİŞ KAPISI.


No comments:

Post a Comment