Monday, October 26, 2015

HEIRLOOM ITEM REHBERİ


Merhabalar ahali!

Bir ara biyerlerde hatırlarsanız "Alt karakterleri rahat oynamak, hızlı levellamak için Heirloom denen itemler var" gibi bişeyler demiştim. Hah işte o kısma geldik!

Nedir "Heirloom"?

"Heirloom", ya da WoW jargonunda kısaca "Loom", kelime anlamı olarak bakarsanız "kuşaktan kuşağa aktarılan eşya" ve hatta tam olarak "yadigar" manasına geliyor, aynen de bu şekilde bir karakterinizle aldığınız bu eşyaları alt karakterlerinize aktarabiliyorsunuz ve onlar da faydalanabiliyor. Mantığı budur.

Esas olarak Heirloom'ların en faydalı kısmı size ekstra XP (experience) vermeleridir. Bunun için öncelik vermeniz gereken Heirloom'lar, verdikleri bonus ve kaynakları da şöyle:
Heirloom Vendor: Shoulder %10, Chest %10
- Guild Vendor: Head %10, Legs %10, Back %5
Başka da zibilyon çeşit Heirloom var, birazdan tam fiyat dökümünü verince de anlayacaksınız, bunlara öncelik vermeniz daha ekonomik olur her türlü ;b

Bu arada tabii eski sistemde bu itemler sadece Account Bound yani hesabınıza bağlı itemler idi, bir kere alınca aynı ya da başka serverdaki karakterlerimize oyun içi mail ile atabiliyorduk, yine öyleler, fakat sıfırdan da kullanılabilecek şekilde üretilbilir hale geldiler.

*Ek bilgi, farklı server'a Account Bound item'inizi atarken:
Araya tire koyup o şekilde atıyorsunuz, mesela Al'akir'de login oldum, ordan Account Bound bir itemi atarken karşı server'ı sonuna bir tire ile birleşik yazarak mesela "Aernath-Argent dawn" adresi ile öteki server'daki Aernath'a atabiliyorum, faction bile farklı olsa da gidiyor, süper bir olay.


Heirloom'lar ise artık göndermeye gerek kalmadan Heirloom tab'ından şekilde gördüğünüz gibi çantanıza hop diye indirilebiliyor, istediğiniz kadar.


Mesela dual wield yapan bir karakteriniz var, sağ tıkla aynı dagger'dan falan 2 tane çıkarıyoruz çantamızda oluşuveriyor, işlem tamam.

Level 1'de Mount mu?! Oha! Nasıl?

Evet doğru okudunuz, bir diğer güzellik de, 35 tane Heirloom toplarsanız Level 1'de Level 20'de alabileceğiniz Mount'lar hızında giden bir binek (daha doğrusu özel şoför :b) sahibi olabiliyorsunuz!
İşte şu Achievement sayesinde: [Heirloom Hoarder]

Mount'lar da şöyle, şoförlü motör ;b

 

Peki o zaman bu Heirloom'ları nasıl topluyoruz?

Eveet, geldik olayın civcivli kısmına...
Baştan gazı verdim ki bu kısımda hevesiniz kaçmasın :b

Heirloom'ların çoğunu Heirloom Vendor'larından, bazılarını da Guild'inize Honored seviyeye gelecek kadar Reputation yapınca Guild Vendor'dan Gold ile, bazısını Mark of Honor'la bazısını da başka türlü Currency'ler ile alabiliyoruz, mesela Darkmoon markları ile ya da Argent Tournament markları ile...

Ama bol paralarınızla gidip neredeyse alınabilecek bütün Heirloom'ları ve Upgrade token'larını kendisinden satın alabileceğiniz esas Heirloom Vendor'ları şu arkadaşlar:

Horde için: Estelle Gendry
Bu şeker Undead hanım kızımız Undercity'nin Güney-Batı kısmında, Rogue Quarter'ın ortasında takılıyor.





Alliance için: Krom Stoutarm
Bu kaytan bıyıklı Dwarf abimiz de Ironforge'un Kuzey-Doğu kısmında, Library'de bulunabiliyor.



Bunlar dışında Guild Vendor dediklerim de esas şehirlerin her birinde Guard'lara sorarsanız bulabileceğiniz arkadaşlar. Yalnız şöyle bir detay var, Guild Vendor'daki Heirloom'ları almanız için Guild'inizin:
- Cloak'lar için en az Level 10,
- Head'ler için en az Level 20,
- Leg'ler için de [Working Better as a Team] yani, her meslekten en az bir Guild üyesinin 600 seviyesini geçmiş olmasını gerektiren Guild Achievement'ını almış olması lazım...dı eskiden, artık bunlara gerek kalmadı, herhangi bir şehirdeki Guild Vendor'da bu alışverişleri yapabiliyorsunuz hehe
(gizli nostaljik güncelleme :b)
Ayrıca size şöyle bir link vereyim, bütün şehirlerdeki Guild Vendor'ların listesi, tabii Horde ve Alliance için ayrı ayrı:
http://www.wowhead.com/search?q=guild+vendor
(Exodar'lı Nuri'ye selamlarımı iletin ehe mehe)

*Bu arada Guild Vendor olarak reputation indirimi yok, ama Sha'tar'a Reputation'ınız varsa, ya da Goblin bir karakteriniz varsa onunla şuna giderseniz indirimli alırsınız, faction'a bağlı tek Guild Vendor'u bu abla: Riha


Heirloom Fiyatları:

Şimdi de biraz gözünüzü korkutayım, evet Heirloom olayı güzel, kullanışlı, fakat daha önce de dediğim gibi, çok gold gömmek gereken bir kolleksyon. İşte türlerine göre Heirloom fiyatları:

- Armorlar, Shield'lar ve Off-hand'ler: 500g
- Neck ve Trinket'ler: 700g
- 1h Weapon'lar: 650g
- 2h Weapon'lar: 750g

Upgrade etmece:
6.1'de gelen sistemle Heirloom'ları 2 kere, 7.2.5'le de 3 kere Upgrade edebilir olduk. Bunlar da şöyle oluyor, iki tip Upgrade token'i var (Neck, Trinket, Off-hand'ler Armor sınıfına giriyor burda):

Armor Upgrade:
- Level 60-90 için (Level 1 Upgrade): 1000g
- Level 90-100 için (Level 2 Upgrade): 2000g 
- Level 100-110 için (Level 3 Upgrade): 5000g

Weapon Upgrade:
- Level 60-90 için (Level 1 Upgrade): 1200g
- Level 90-100 için (Level 2 Upgrade): 5000g  
- Level 100-110 için (Level 3 Upgrade): 7500g

(Evet, hakkaten pahalı :b)

Bu upgrade sonucu Level 100'de itemler en son 605 item level'a ulaşıyor, Level 3 Upgrade'i yaparsanız da Level 110'da 800 item level'a ulaşıyorsunuz.
*Not: 6.1'den önce aldığınız eski heirloomlarınız bir kere upgrade edilmiş sayılıyor, Level 90'a kadar etkili. Ama sıfırdan alırsanız Level 60'a kadar etkili.

*"Legion'da Artifact Weapon alıyoruz, neden Level 3 Heirloom Weapon'a ihtiyaç duyalım ki?"
...Diye sorabilirsiniz tam da bu aşamada. Ben de sizlere cevaplayayım o vakit:
Çünkü, sevgili okurlar, Legion'da aldığımız bu Artifact Weapon'lar ne yazık ki Legion'a özel, onları sonraki eklenti paketine taşımayacağımız resmi olarak açıklanmıştı. Ayrıca bunları aldığımızda item level'ları 750, Heirloom'lar ise 800'e kadar sadece levellamanızla çıkıyor, o açıdan işte hem şimdi Artifact'ı olmayan bir spec'i oynarken rahat edeceksiniz, hem de ileride alt bir karakter kasarken Legion aşamasında bir de silahınızı levellamakla uğraşmadan o kısmı hızlıca geçebileceksiniz. İşte bu yüzden, ya yaa ^^

Yardımcı olabilecek ek bilgiler ve Heirloom'ları ne sırada almalıyız sorunsalı:

Biraz ekstra ufak tüyolar vereyim sizlere, genel bir Heirloom planı çıkarmanıza yardımcı olsun.

- Başta dediğim Heirloom alırken öncelik verme işini de yaparsanız Level 60'a kadar gereken ilk seti alarak bütçenizi ayarlarsınız, 60'tan sonra upgrade edersiniz, sonra diğer alt karakterlerinize göre Heirloom'larınızı alırsınız.

Benim size tavsiyem, şu sırada alın:
- Önce en çok karakterde kullanabileceğiniz Agility Leather'larla başlayın, Agility Cloak'u da alın.
- Sonra Cloth'la devam edin, Intellect Cloak'u da alın.
- Bunlardan sonra Strength Plate ve Strength Cloak.
- En son da Agility ve Intellect Mail ve en en son Intellect Plate.
- Ekstra XP veren itemler bitince diğerlerini toplarsınız, Weapon'lar, Trinket'ler, Neck'ler şeklinde.
- Upgrade'i de bütçenize göre ayarlayın 60-90 ciddi işe yarıyor, ama 90-110 çok zaruri değil, XP boost olmadan da çok rahat idare edersiniz o aralıkta. İlk başta o yüzden mesela 200 bin gold'u geçene kadar "gold > heirloom" diyin, para dötünüze batmaya başlayınca, alt karakter de kasıyorsanız o zaman işte heirloom'ları, en son da iyice rahat batınca upgrade'lerini alın ;b

Heirloom Ring'ler ve bitmez dertleri mevzusu:

Experience veren tek ek parça olarak değinilebilecek Ring'ler de var Heirloom olarak. Ama... Alması aşırı kastırıcı hepsini de, alt tarafı da %5 XP veriyor ve 1 tane takabiliyorsunuz, unique olduğundan aynısından iki tane takamıyoruz, yani %10 bonus ve çift ring için hem aşağıdaki Fishing Ring'ine hem de Shipyard Ring'lerinden birine ihtiyaç var, kısaca derdine değmeyebilir, olmasa da olur.

Yine de çok yandan kenardan kasasınız varsa anca öyle kasın. Ben linkleyeyim, siz yorumlardan taktikleri kaparsınız merak ederseniz, toplamda 4 çeşit Heirloom Ring'imiz var:
1) [Dread Pirate Ring]
Gereksiz zor olan ve haftada bir denk gelen Fishing turnuvası ile alınabiliyor. Rehberler için linkten yorumlara ve linklere bakın.

Warlords Shipyard'ın son aşamasında Rare Mission olarak düşen 3 ring'imiz de şunlar:
1) [Admiral Taylor's Loyalty Ring] (Agility)
2) [Captain Sander's Returned Band] (Strength)
3) [Signet of the Third Fleet] (Intellect)
Bunları almak için de Warlords of Draenor'daki Garrison'unuza bağlı Level 3 bir Shipyard'ınız olması gerekiyor, ayrıca tabii bu ring'lerin olduğu görevleri yüksek oranla halledebilmek için de Ghostly Spyglass'ı açmış olmanız lazım, onunla ilgili de şu yorum işinizi görür:
http://www.wowhead.com/item=128169/signet-of-the-third-fleet&bonus=0#comments:id=2372320

Tabii en baştan Shipyard, Garrison neymiş derseniz o zaman ilgili rehberlere sizleri davet ediyorum:
WoD GARRISON REHBERİ
WoD SHIPYARD REHBERİ
(zaten bu rehberleri kaldırmamamın da tek sebebi işte aslında bu ring'ler için lazım olması :b)



Son olarak gayet faideli iki link ile bitireyim:

- Detaylı fiyat listesi ve gold dışında alternatif Heirloom alma yerleri, bütün diğer Vendor'lar falan için:
http://www.wowhead.com/guides/heirloom-collections
- Ek bilgiler, detaylar, bütün diğer Heirloom item'lerin listesi de burada:
http://wow.gamepedia.com/Heirloom

İşte bu kadar Heirloom olayı da!
...Ve son olarak sizi kutlayayım, artık geleceğin Alt'oholik oyuncularısınız!
Gratzlar! ;b

Sitenin en başına dönmek isterseniz: GİRİŞ KAPISI

No comments:

Post a Comment