Monday, October 26, 2015

TANK MI? DPS Mİ? HEALER MI?


Şimdiee,

Class Rehberi'nde de az önce detaylı şekilde değindiğimiz üzere WoW'da türlü Class'lar var ve bunlar temel olarak bu üç görev altında iş görüyor:
TANK, DPS, HEALER.

Bu görev dağılımına Level 15'ten sonra 5 kişi ile girebildiğiniz (5man) instanced (yani dış dünyadan bağımsız) Dungeon'larda (zindan) ve ilerde Endgame kısmında da değineceğimiz şekilde Level 60'tan itibaren girilebilen türlü 10 ya da 25-30 (hatta yer yer 40 :b) kişiyle girebileceğiniz Raid'lerde (baskın) ihtiyaç oluyor. Şu şekilde aşağıdaki gibi bolca göreceğiniz "Group Finder" kısmında olduğu gibi, bu rollerle bolca yüzgöz olacaksınız efenim:



*Blizzard'ın Official Game Guide'ında bununla ilgili kısım şurda:
http://eu.battle.net/wow/en/game/guide/getting-started
aşağıda da görebileceğiniz gibi gayet güzel özetlemişler.


Aynen çevireyim:

- TANK'LAR
"Tanklar düşmanlarından daha uzun süre ayakta kalarak dövüşür. Dayanıklı ve sağlam karakterlerdir, düşmeden normalden çok daha fazla hasar alabilirler. Bir grupta Tank'ın görevi canavarların kendisine saldırmasını sağlayıp, grubun daha savunmasız diğer üyelerini korumaktır."

- HEALER'LAR (İyileştiriciler)
"Healer'lar kendilerini ve diğer oyuncuları hızlıca yeniden canlandıracak ve iyileştirecek büyüler ve yeteneklere sahiptir. Gruplarda özellikle çok kullanışlıdırlar, çünkü her ne kadar Tank'lar duvar gibi dayanıklı da olsalar, hasar vericilerin (Damage Dealers) işini yapmasına yetecek kadar süre Tank'ı ve diğer oyuncuları hayatta tutmak Healer'lara ihtiyaç duyarlar."

- DAMAGE DEALERS (Hasar Vericiler) ya da DPS'ler
"DPS'ler hızla çok fazla hasar vermekte uzmanlaşmıştır. Tank'lar maraton koşucusu iken, DPS'ler sprinterlerdir, hedeflerini kısa sürede verebildikleri en fazla hasarla ve hasardan kaçınarak alt etmeye çalışırlar."


(yazının devamı aşağıda)
















*Ayrıca!

Warlords ile gelen "Level 90 Boost" hizmeti sonrası bu Boost'u istenirse oyun içinden parasını verip de alabilmek mümkün olunca bir sürü yeni Level 90 ve üstü oyuncu peydah oldu ve Blizzard bundan dolayı şöyle "Crash Course Class Guide" videoları yayınladı:
http://us.battle.net/wow/en/blog/14005221/leap-into-action-with-our-new-level-90-crash-course-videos-5-19-2014



Çok güzel hazırlanmış videolar, çok kullanışlı bir ön bilgi olur İngilizceniz izleyip anlayacak seviyedeyse mutlaka bir bakın.

Bu ön bilgiler silsilesi sonrası, her görevin detay bilgilerine girelim, onlar da kendi sayfalarında şöyle:

TANK NEDİR?
DPS NEDİR?
HEALER NEDİR?


Ya da başa dönmek isterseniz GİRİŞ KAPISI da burda.

No comments:

Post a Comment