Monday, October 26, 2015

WOW TOKEN, LEGAL GOLD ALIMI ve AYLIK ÜYELİĞİ BEDAVAYA GETİRME REHBERİ





Merhaba sevgili beleşçiler, ticaret severler ve potansiyel Gold farmcılar! :b

Öncelikle,

"WoW Token" nedir?


WoW Token, World of Warcraft içerisinde, gayet legal ve kullanımı Blizzard tarafından denetlenen sanal bir jetondur.

WoW Token ile ne yapılır?
WoW Token, aylık üyelik ödemenizi oyun içi Gold ile yapmanızı sağlar, ya da gerçek para vererek oyun içi Gold satın alabilme imkanı verir.



WoW Token'ı kaça alırım?

Bölgelerine göre sabit fiyatlar şöyle:
US: $20
EU: €20, £15
Asia: CN¥30 (Çin), NT$500 (Taiwan) ya da ₩22,000 (Güney Kore)

Gold olarak ücret ise değişken, adeta kendi borsası var, buna da birazdan detayı ile değiniciiz.







WoW Token nasıl kullanılır?

Üyelik süresi satın almak için:
Oyun içerisinde Auction House'a girer, soldaki "Game Time" kısmından oyun içi Gold'unuz ile WoW Token'inizi alırsınız, oyunda mailinize gelen WoW Token'i sağ tıkla kullandığınızda, her token için 1 ay oyun süresi eklemiş olursunuz.

Gold satın almak için:
Battle.Net Shop'dan ya da oyun içerisinden Shop kısmına girip, bölgenize göre parasını verip WoW Token'inizi alırsınız, oyun içerisinde bu item çantanızda gözükünce, Auction House'a "Game Time" kısmına koyup, satılmasını beklersiniz. Satılınca aynen diğer auction'larınız gibi ücreti Gold olarak oyun içi mail ile alırsınız.



Evet, temel bilgiler böyle. Şimdi gelelim işin civcivli kısmına:

WoW Token fiyatları neden değişken ve bunu nasıl takip ederiz?

WoW Token'in Gold olarak karşılığı o bölgedeki aktif oyuncu sayısına ve sahip oldukları ortalama Gold'a göre Blizzard tarafından hesaplanıyor ve denetleniyor. Bu yüzden de her bölgenin WoW Token karşılığında alacağı Gold değişiyor. Amerika'da nispeten ucuz, Avrupa'da ortalama, Uzak Doğu'da ise insanlar manyak olduğu için pahalı (Asians... :b)

Bu değişken borsayı da takip edebilmemiz için şahane bir hizmet var, WoW Token Info sitesi:


Buradan bölgenizdeki token kaç Gold'a karşılık geliyor takip edebilir, ona göre bütçenizi ayarlayabilirsiniz. Genel fikir vermesi açısından gayet kullanışlı ve güvenilir bir sitedir.

Hesabım donuk, yine de Gold ile oyun süresi alabilir miyim? Nasıl oluyor da oluyor?

Evet! Hem de nasıl alırsın!
Yeter ki oyunda hesabını açacak kadar Gold bırakmış ol.
İşte şu şekilde açabiliniyor o zaman:

Sizler için US account'umu açtım da Screenshot aldım, nası seviom sizi anlayın! ;b


WoW Token güvenilir mi?

Evet, WoW Token, özellikle gerçek paranızla oyun içi Gold almak için TEK güvenli metoddur. Başka sitelerden, Blizzard dışında başka yerlerden Gold satın almak karakterlerinizi, hesabınızı ve oyun içi bütün emeklerinizi tehlikeye sokar. Cesursanız tabii yapın, ama kesinlikle bunun dışında başka bir metod kullanmamanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Sonra üzülmeyin.

Halen daha inanmazsanız daha fazla bilgi için resmi Battle.Net WoW Token destek adresi bakınız şurada:
https://us.battle.net/support/en/article/7466

Şurada da açıklayıcı bir video var, yine aynen gayet resmi kaynaklardan, bizzat Blizzard'ın kendi World of Warcraft YouTube kanalından:




Ve tabii şimdi de bana soracaksınız:

Nasıl Gold Farmlanır? Aylık ödememizi her ay nasıl bedavaya getiririz?


Şimdi arkadaşlar, aslında Gold Farm olayı ayrı bir sanattır :b
Ama ben size temel fikri vereyim, metodları söyleyeyim ki başlangıç arkadaşlarımızın da gözü korkmasın, bu olay ne kadar kolayca yapılabiliyor bilin, geleceğe yatırımlarınızı, oyuna bakışınızı da ona göre ayarlayabilin.

İşte en geçerli Gold kastırma metodları:

- Levellamak!
Öncelikle en üst level "en az" bir karakterimiz olması gerekiyor, Warlords of Draenor itibariyle bu level 100, Legion'da 110.

- Alt karakter kasmak!
Ne kadar alt karakter levellarsanız, o kadar Gold kazanırsınız. Ortalama olarak bir karakteri level 100 yapmak size en az: 15bin gold getirir. Evet, yanlış okumadınız. "En az" 15bin. Hatta bölge quest'lerini tamamen bitirirseniz 20bin'i rahatlıkla geçersiniz. Esas olayı ise, ileride yapacağınız büyük seviye farmlarda karakter başına kazanacağınız rakam artar.

- Farm Class'lara öncelik vermek!
Bazı Class'lar farm için daha uygundur. Gold kasmak için bunlara öncelik verebilirsiniz. Mesela Hunter'lar ve Warlock'lar Tank Pet'leri sayesinde çok daha rahat quest ve grind yapar. (*Grind nedir? Belli bir bölgede, belli bir tip yaratığı devamlı keserseniz buna grind etmek denir, artık belli spesifik şeyler dışında çok gerek kalmadı buna, yeterince hızlı level ve gold kasabiliyoruz) Ayrıca Rogue'lar ve Druid'ler stealth özellikleri sayesinde pek çok şeyle yüzgöz olmadan ilerleyebilir.

- Eski Quest'leri yapmak!
Levelladık ve bitti mi? Tabii ki hayır. WoW'da zaten esas oyun max level'da başlar! ;b
Son level'a geldiğinizde quest'ler artık Experience yerine Gold verir. Bu yüzden de ilk iş geri dönüp artık max level olduğunuzdan daha güçlü olduğunuz için çok daha rahat bir şekilde, eski yapmadığınız görevleri yapabilirsiniz. Biraz zaman harcatıcı gözükse de uzun vadede bolca beleş gold kazanmanın yanı sıra hem Class'ınıza daha hakim olmanızı sağlar, hem de ana hikayeyi ilk elden görmüş olursunuz.

- Eski Raid'leri solo farmlamak!
Bunun için biraz önce üst baş da kasmanız gerekebilir, ama basit Raid'leri bile farmlarsanız, ciddi bir gold edinirsiniz. Bunu yaparken hem basit sololama taktiklerini öğrenirsiniz, yine Class'ınıza hakimiyetinizi arttırırsınız, hem de Transmogrify (mog'lama) için üstünüze eski setleri ve silahları biriktirebilirsiniz.

Burada baştan dikkat etmeniz gereken başka bir şey de düşen her şeyi geri satabilmek için öncelikle büyük ve boş çantalarınız olması (en az 50-60 slot boşluk olsun çantanızda), ikincisi de vendor mount, yani geri satış yapmak için vendor aramak zorunda kalmamak. İki tip vendor mount var, biri sadece tamir ve satış için, birinde de mog da yapabiliyorsunuz. Zaten gold kasmak zorunda kalacağınız için baştan ilk almanız gereken mount:
Reins of the Traveler's Tundra Mammoth (20bin gold, Kirin Tor'a Exalted olursanız 16bin gold)
İleride çok para kazanırsanız da dediğim mog mount'unu alabilirsiniz, o da şu:
Reins of the Grand Expedition Yak (120bin gold, bunda indirim yok, zenginlere göre ;b)

Raid'lerle ilgili tek tek bilgi vermeyeyim, ama metod olarak bilin. Genel olarak fikir olsun, mesela şu anda Level 100 halimizle ve 700+ item level'ı ile eski Cataclysm raid'lerini güle oynaya yapabiliyoruz. Yukarıda da demiştim ya, alt karakter kastığınızda her raid'i her hafta 1 kere olmak üzere istediğiniz kadar kasabilirsiniz. 5man Dungeon'ları da Heroic her gün 1 kere, normalleri de saatte 10 kere olmak üzere farmlayabiliyorsunuz. Normal 5man'lerde günlük bir limit yok, ama yaklaşık 10 kereden sonra "instance lock" oluyorsunuz ve 1 saat oyun sizi herhangi bir Dungeon'a sokmuyor. Otomatik farm programlarını engellemek için konulmuş bir önlem. Siz de ölümüne kasmayın diye de sağlığınız için faydalı tabii :b

*Legion bu kısma ufak bir çelme taktı, WotLK raid'lerinden (Ulduar, ICC vs) gelen gold buff'landı, Cata raid'leri ciddi oranda nerflendi eskiden run başına 5k falan kazanırken şimdi 1-1,5k civarı kalıyor. Ama Legion Order Hall'larından gelen Gold Mission'lar eski WoD Garrison kadar olmasa da ciddi oranda gold katkısı yapıyor. Ayrıca esas olarak tabii World Quest'leri ve Emissary Chest'leri farmlamak da ciddi oranda gold katkısı yapıyor.

Yani, bunları yaparak, rahatça ayda "en az" 100k Gold çok rahat kazanabilirsiniz. Ekstradan sermaye biriktirdikçe Auction House'dan alım satım yapabilir, Profession'ları kullanarak Craft yapabilir ve buradan da türlü Gold'lar kazanıp aylık ödeme için gerekenin çok üstüne çıkarak bir sürü Gold'lar biriktirebilirsiniz, orası artık sizin ticari yeteneklerinize ve üşenmeme oranınıza bağlı :)

*Ayrıca 7.2 öncesi yeni eklenen bir özellikle, artık WoW Token ile "Battle.net Balance" satın alabiliyoruz. Her WoW Token EU için 13 Euro'ya denk geliyor, bu aktardığımız kredi ile de oyun içi store mount'ları, karakter taşıma, faction değiştirme gibi servisleri de bedavaya getirebiliyoruz!

Evet, sarı sarı liralara boğduğumuz bir rehberimizin daha sonuna geldik.
Hadi iyi oyunlar! GG! ^^
...

Ana sayfaya dönmek isterseniz: GİRİŞ KAPISI da burada.

No comments:

Post a Comment