O yüzden türe uygun bir şekilde oyunda türlü şekillerde sosyal olmamız gerekebilir, ben size yollarını anlatayım, isteyen kullansın, asosyal ve sosyopat falan olanlarınız da nelerden kaçmaları gerektiğini öğrenmiş olsun :b
Öncelikle Chat kısmını irdeleyelim,
ama direkt WoW Sözlüğü kısmına gitmek isterseniz de buraya tıklayın:
WoW Sözlüğü: WoW Jargonu ve Belli Başlı Kısaltmalar
CHAT PENCERELERİ VE CHAT KOMUTLARI:
Oyuna girdiğinizde göreceğiniz General penceresinde zaten genel olarak neler yapabileceğinizi görüyorsunuz, işte şu şekilde:
Tabii sadece bu General penceresine mahkum değilsiniz, ister bunu bu şekilde bırakabilir, ister bunu sağ tıklayıp modifiye edebilirsiniz. Yeni pencereler yaratıp bunları özelleştirebilirsiniz, mesela Whisper'ları bir pencereye Party Chat'i bir pencereye alabilirsiniz.
İşte şu şekilde, mesela ben Party diye bir pencere yaptım, orada Settings'e basınca çıkan kısımda istediğiniz seçenekleri ayarlayabiliyorsunuz, o pencerede ne gözüksün, ne yapalım falan aha hepsi burada:
Diğer oyun içi chat komutları da şöyle:
- SAY & YELL:
/say ya da /s: Yani karakterinizin normal konuşması. Bu komutla yazdıklarınızı bulunduğunuz bölgedeki herkes görür, beyaz çıkar
/yell ya da /y: Bu da karakterinizin bağırması, bunu da bulunduğunuz bölgedeki herkes görür, kırmızı çıkar.
- WHISPER:
/whisper ya da /w: Karakterler arası fısıldaşma, bu da bir nevi özel konuşma, bunu da sadece söylediğiniz kişi görür. Mor renkte çıkar.
- PARTY (ve RAID, INSTANCE, BATTLEGROUND vb.)
/party ya da /p: Grup olduğunuz oyuncularla ortak konuşma kanalınız, sadece gruptakiler görür, mavi renkte gözükür. Gruplar 5 kişiye kadar olabilir.
/raid ya da /r: Raid'ler 40 kişiye kadar olan büyük gruplardır. Topluca bir yeri basmaya giderken mesela bu kanaldan konuşursunuz. Turuncu gözükür. Raid Leader'ların ekstra özellikleri olur, mesela Raid Warning yapmak için /rw yapabilirler, vb.
/battleground ya da /bg: PvP Battleground'lara girdiğinizde otomatik girdiğiniz grupta konuşacağınız kanal için. Bu da teknik olarak Raid grubu olduğundan turuncu gözükür.
/instance ya da /i: Şimdi uzun süredir bu kanal Looking For Group'la girdiğiniz 5man Dungeon'lar, LFR ile girdiğiniz Raid'ler ve aynen Random Battleground ile girdiğiniz Battleground'lar için geçerli olan yani "instanced" olan bölgedeki kanalınız, o gruptaki insanlarla konuşmak için /i yapıyorsunuz. Instance grupları da Raid ve Battleground'lar gibi turuncu gözükür.
EMOTE'LAR:
Nedir emote? Smiley'nin WoW versyonu, karakterinizi maymun etme opsyonu işte bu sayede elinize geçiyor :b
İki türlüsü var, yazılı emote ve sesli emote şeklinde.
Bakınız şu şekilde neler yapabileceğinizi ve kısa yollarınız görüyorsunuz:
*Ek bilgi olarak İngilizceniz biraz iyiyse /flirt ve /silly'de gizli hazineler var, yerlere yatırır adamı. Hakkaten başarılı, WoW'u sevme sebeplerinden sadece biri ^^
CHAT KANALLARI:
Şehirdeyseniz, ya da belli bir bölgedeyseniz üç tane Chat Kanalına otomatik girersiniz:
General, Trade Chat (şehirde) ve Local Defense. Ayrıca default olarak 4'te Looking For Group da olur, ki eskiden grup bulmaca işleri burdan olurdu. En önemlileri:
- General: /1 ile bu kanalda konuşabilirsiniz, şehrin ana chat kanalıdır, o anda şehirde olan herkes buraya ne yazarsanız görür.
- Trade Chat: /2 ile bu kanalda konuşabilirsiniz, meşhur alım-satım ve genellikle de geyik kanalıdır, bunu bütün şehirlerdeki herkes görür, o yüzden genel konuşma açısından her şey için hoyratça kullanılır.
(En çok da [Thunderfury, Blessed Blade of the Windseeker] linklemek için ;b)
Diğer kanalları da /3 /4 diye yazarak görebilirsiniz, ama genelde onlara çok ihtiyaç olmaz. Ayrıca da kendiniz bir chat kanalı açmak isterseniz: /join kanal yazıp istediğiniz kanala girebilirsiniz, istediğiniz arkadaşınızı da çağırırsınız, o da girer, ama kanal adını bilen herkese açık olur bu kanallar, o da aklınızda olsun.
BATTLE.NET CHAT, REAL-ID VE BATTLE TAG:
Oyunun Social penceresinden (O'yla da girilebilen) gördüğünüz üst sıralardaki mavi mavi insanlar, arkadaşlar, bu kısma giriyor. Alttakiler de karakter olarak eklediğiniz arkadaşlarınız.
Şimdi biliyorsunuz oyuna girmek için bir Battle.Net hesabı açıyorsunuz, işte bu hesabınızın bağlı olduğu email'i kullanarak birini eklerseniz "Real ID" ile eklemiş olursunuz, gerçek adı gözükür.
Bu arkadaşınız Blizzard oyunlarını Battle.Net üzerinden oynadığı sürece onunla konuşabilirsiniz.
Böylece Diablo III oynayan bir arkadaş World of Warcraft veya Overwatch oynayan biriyle konuşabilir.
Yok Battle Tag'i ile eklerseniz, Nick#123 gibi bir tag kullanarak, o zaman nick'i gözükür, tek farkı o. Yine ne oyun oynarsa oynasın onunla da görüşebilirsiniz.
Battle.Net chat'ler açık mavi gözükür ve ayrıca başında da karakter adı yerine isim ya da tag görürsünüz.
GM CHAT:
Eninde sonunda oyunda bir yerde takılıp, Help kısmına gireceksiniz ve Ticket açacaksınız. İşte o zaman Game Master abiler ve ablalar gelip sizle bu durumu konuşmak ve çözmek isteyecekler, işte o zaman da GM Chat açacaklar. Sağ üstten bir uyarı gelecek ve kabul edince de kendi penceresinde görüşme başlayacak.
Burda önemli olan, bu da bu şekilde gözükür, bunu bilmeniz, başka türlü gözükmez, sizi kandırmaya ve bir linklere yönlendirip hesabınızı çalmaya çalışanlara karşı da bu görüntü aklınıza kazınsın, Game Master'la ancak bu şekilde konuşursunuz, ama hiç kasılmayın, çok yardımsever ve hatta şakacıdırlar. GM joke diye bir klişe bile vardır, bütün muhabbetleri hep bir fıkramsı geyikle bitirirler, bakınız 1-2 örnek atayım:
Gibi gibi... Geyikleri anlamadıysanız çok takmayın, genel şekil bu işte :b
GRUP KURMAK:
Tabii kendiniz bir arkadaş edinip onunla grup içerisinde bir şeyler yapmak ya da grupça LFG ve BG ve benzeri olaylara sıra almak isteyebilirsiniz.
O zaman napıyorsunuz? Bu arkadaşlarınızı Social listesinden ya da karakter profilinden sağ tıklayıp "invite" ediyorsunuz. Bunu komutla da /invite nickname ya da /inv nickname şeklinde yapabilirsiniz.
O zaman aynı grupta oluyorsunuz. İster beraber Quest yapın, ister bu dediğim olaylara sıraya girin ondan sonrası size kalmış.
PUG:
PUG, Pick Up Group'un kısaltması, yani, rastgele insanlarla bir amaç için kurduğunuz gruplara pug denir. Bunu kendiniz de grup kurarak yapabilir, ya da oyundaki LFG gibi araçları kullanarak otomatik gruplara düşebilirsiniz. Her türlüsü ve önceden tanımadığınız ama ortak amaçla bir araya geldiğiniz bu gruplara "pug" deniyor. Bunlardan güzel arkadaşlıklar, eğlenceli tipler bulunabilir. Ya da ortak çıkarınızı halledip dağılabilirsiniz, o da size kalmış.
DUNGEON FINDER, LFG VE LFR:
LFG: Looking For Group ve LFR: Looking for Raid'in açılımı, bunlara oyunun içinde Level 15'ten itibaren kullanabildiğiniz bu araçla girebiliyoruz, tabii Raid'ler genelde son Level'da açılır.
Ama Level'larken, "Dungeon Finder"ı bolca kullanabiliyorsunuz. Bu araç nispeten otomatiktir, sağ üstten görevinizi seçer, sonra da Level'ınıza ve Gear'ınıza göre sıra bekleyip uygun gruba otomatik girersiniz. PUG kurmak için de kolaylık sağlayan "Premade Groups"u kullanabiliyorsunuz.
Ayrıca altta da üç ayrı tab'ı var göreceğiniz üzere, Player vs. Player, adı üstünde PvP için, Battleground, Arena, Skirmish Rated Battleground'lara girmek için. Premade Group PvP'de de var.
GUILD'LER ve GUILD CHAT:
Guild nedir? Kelime anlamı "Lonca", yani Ticaret Odası gibi bişey. Arkadaşlarınızla ya da oyundan tanıdığınız diğer oyuncularla dahil olabileceğiniz, kendi bankası olan, bir nevi kendi kulübünüz, ortamınız. On kişi ile kurulur, bin üyeye kadar kalabalıklaşabilir. Alt karakterlerinizi ve arkadaşlarınızın diğer karakterlerini de Guild'e dahil edebilirsiniz.
Tabii aynı Guild'de olduğunuz insanlarla /g ya da /guild yazarak konuşabilirsiniz, yeşil gözükür ve sadece Guild üyeleri bu konuşmaları görebilir.
Guild'lerin esas olayı düzenli Raid ya da PvP gibi olayları organize yapacak grupları bir arada tutması ve bu programlamaları beraber yapacak bir ekip oluşturmaktır. Guild'de yetkili insanlar takvimde bir etkinlik yaratıp sizi buna davet edebilir, siz de burdan ne zaman ne yapıldığını bilip ona göre olaylara dahil olursunuz.
Beraber bir işler yapan her insan gibi Guild kadroları da bu yüzden güzel kaynaşır, şakalı eğlenceli ve yer yer bol dramalı Guild geyikleri olur. En meşhur Guild'ler oyunun en zor Raid'lerini dünyada ilk kesen Guild'lerdir. Bunlara World First denir, hakkaten World of Warcraft içinde bunu yapabilmek ciddi başarıdır, ama böyle olmak için de kasmak zaruri değildir. Çünkü bu tip Guild'ler iş ortamı gibidir, biraz insanı kastırır. Casual veya Social Guild'ler genelde daha eğlenceli olurlar.
Guild'ler ayrıca Level'lama aşamasında da yardımcı olacak Perk'ler verir, mesela Hearthstone'unuzun süresini 30'dan 15 dakikaya düşürür, Mass Resurrect ayrıca gayet faydalıdır. Ölen oyuncuları kaldırabilen bir Class değilseniz grup elemanlarınızı kaldırabilirisniz, çok işe yarar.
O yüzden Level'larken rastgele de olsa bir Guild'e girin, sonra duruma göre tanıdık bir Guild'e geçebilir ya da arkadaşlarınızla bir Guild kurabilirsiniz.
Guild'den çıkmak için de komut /gquit 'tir. Aklınızda olsun, bolca dramaya da sebep olmuşluğu vardır :)
DİĞER GEREKEBİLECEK GRUP VE CHAT AYARLARI:
Oyunun Chat ayarları tahmin edebileceğiniz gibi, Escape'e basınca gireceğiniz ana menüden Interface'e girince Social kısmında.
Bakınız şu şekilde:
Hangisi nedir kısaca yazıvereyim ne işe yarar:
- Mature Language Filter: Küfürleri (fuck shit falan f#$k s%&t gibi yapar :b)
- Spam Filter: Aynı şeyi devamlı biri diyorsa size onu engeller, 2 kereden fazla gelmez.
- Chat Bubbles: Say ve Yell konuşma balonu içerisinde karakterlerin üzerinde gözükür.
- Party Chat Bubbles: Party Chat de aynen konuşma balonu içerisinde gözükür.
- Remove Chat Hover Delay: Normalde Mouse'u chat üzerinde tutarsanız yazılar kaybolmaz, bunu işaretlerseniz kaybolur :b
- Guild Member Alert: Guild'inizden biri oyuna girdiğinde haber vermece, kalabalık Guild'lerde sinir sahibi edebilir.
- Enable Mouse Wheel Scrolling: Mouse'un scroll'u ile yukarı aşağı yazıları kaydırmaca.
- Enable Twitter Funtionality: Buradan da Twitter'ınızı bağlayıp oyun içinden Screenshot, Loot falan oldukça direkt paylaşabilirsiniz.
- Chat Style: Buradan Chat görüntüsünün formatını seçebilirsiniz, IM: Instant Messaging, alışık olduğumuz stil, en iyisi bu, bence elleşmeyin :b
- Chat Timestamps: Bu da istediğiniz formatta Chat satırlarınızın önüne saat dakika saniye koymanızı sağlar.
Diğer ayarlar da Whisper'ların nasıl gelmesini istediğinizi ayarlar.
Bunun dışında size tavsiyem, özellikle Party ve Raid ortamlarında, hatta Battleground'larda bile soldaki oyuncu listesini doğru düzgün görmeniz için Raid Profiles kısmında ayarları şöyle yapmanız, yoksa karman çorman görürsünüz, kim hangi class anlamazsınız falan, yani önce deneyin, default halini görün, sonra bir de bunu deneyin, bana teşekkür edin :b
Aynen atıyorum screenshot'ı:
İşte bu şekilde ayarlarsanız soldan da party şeysini seçersiniz keyfinize bakarsınız.
(Bu ayarlar Level 20'ye kadar beleş oynuyorsanız değiştirilmiyor bu arada, aklınızda olsun, sonra yok diye bunalım yapmayın :b)
WOW SÖZLÜĞÜ
WOW JARGONU ve BELLİ BAŞLI KISALTMALAR
Baştan da demiştim WoW'un kendine ait bir dili var. Çoğu konuşma kısaltma ve benzeri farklı kelimelerle yazılır. Zaten biraz IRC falan kültürünüz varsa aslında genel chat kısaltmaları da bolca kullanılır, ki bu da aynı mantık. Oyun sırasında hızlı hızlı yazıp hemen aksyona geçmek için gayet de pratik olur.
Nerdeyse bütün Dungeon'ların, Raid'lerin ve Class/Spec'lerin kısaltması, kısa ve pratik yazımı var. Hepsini yazarsam zaten ayrı rehber ya da sözlük lazım ama ben genel mantığı anlatmak adına belli başlı şeyleri yazayım, hem örnek, hem göz aşinalığı olsun:
1v1, 2v2, 3v3, 5v5:
İlki duel, diğerleri Arena Modları, anlayabileceğiniz üzere sayılarına göre kaç kişiye karşı kaç kişi karşı karşıya ise.
5man:
5 kişilik Dungeon'lar.
10man, 25man, 40man:
Kaç kişilik olduklarına göre Raid'ler.
AB:
Arathi Basin, girebileceğiniz ilk Battleground'lardan birinin adı.
add:
Bir Boss'un yancısı olan yardımcıları ya da yanındaki diğer daha ufak yaratıklar, mob'lar.
alch:
Alchemy'nin kısaltması.
AOE:
Area of Effect, alan etkili büyüleri ve atakları kastederken kullanılır.
BE, belf:
Blood Elf'in kısaltması.
BG:
Battleground'un kısaltması.
bio:
"Biological break"in kısaltması, "çiş molası" manasında çişe giderken falan yazılır ;b
BiS:
Best In Slot'un kısaltması, karakterinizin o armor ya da silah slot'u için kullanabileceği en uygun item'i kastetmek için kullanılır.
BoA:
Bind on Account'un kısaltması. Hesabınıza bağlı ve bir kere alınca bütün karakterlerinizde görebileceğiniz item'ler. Mesela Heirloom'lar BoA'dır.
Bind on Equip'in kısaltması. Kullanmadığınız sürece Soulbound olmayan itemler için kullanılır.
BoP:
Bind on Pickup, yerden aldığınız ya da çantanıza girdiği anda Soulbound olan itemler için kullanılır.
bur:
Alliance oyuncuları "lol" yazınca Horde karakterleri bunu "bur" olarak görür.
Burst:
Bütün Cooldown'larınızı açıp tam güç saldırdığınızda yaptığınız ataklara Burst denir. (börst okunur)
Cap:
"Üst sınır" anlamında kullanılır, mesela "Level cap" dediğinizde ulaşabileceğiniz en üst Level'da olduğunuzu anlatmış olursunuz.
Camp:
Corpse Camp'in kısaltması, birini kesip başını beklemeniz durumuna Corpse Camp denir, biri sizi camp'liyorsa her yeniden kalktığınızda sıkılana kadar sizi bir daha kesmeye çalışır. World PvP ortamlarında görülen bir durum.
CC:
Crowd Control'ün kısaltması, mesela Mage'lerin sizi koyuna çevirmesi, Shaman'ların sizi kurbağaya çevirmesi, Warlock'ların Fear'ı, Warrior'ların Stun'ı bu ve benzeri bütün hareketler Crowd Control'dür.
CD:
Cooldown'ın kısaltması. Cooldown da bir büyüyü ya da atağı, ya da sizi güçlendirecek bir özelliği yeniden kullanmanız için gereken süredir.
Corpse Run:
Oyunda öldükten sonra yeniden canlanmak için cesedinize geri koşma olayının adı.
DC:
Disconnect'in kısaltması, server'dan kopmanız ya da internet'iniz kesilmesi durumunda arkanızdan "DC oldu" derler :b
Disc, Disk:
Discipline Priest'in kısaltması.
DOT:
Damage Over Time'ın kısaltması. Bir büyü ya da saldırı hedef üzerinde belli bir süre hasar veriyorsa buna DOT denir. Mesela Warlock spell'leri ya da Feral'lerin bıraktığı bleed effect'ler DOT'tur.
EFC:
Enemy Flag Carrier'ın kısaltması. Warsong Gulch gibi Battleground'larda bayrak taşıyan karşı tarafın adamını kastetmek için kullanılır.
FFA:
Free for all. Loot'un herkese açık olması durumu, bu moddayken ilk loot'layan her şeyi alır.
FP:
Flight Point ya da Flight Path'in kısaltması. Taxi noktalarına WoW'da FP denir.
gank, gang:
Sizden yüksek level'lı bir karşı oyuncunun tek ya da kalabalık halde size saldırması olayı.
gg:
Good Game'in kısaltması. Genelde "iyi iş çıkardık" anlamında kullanılır ama yerine göre "aha sıçtık" manasına da gelebilir :b
(ge ge okunmaz ci ci okunur bu arada ama biz Türkler arasında ge ge olarak da sıklıkla kullanılır tabi hehe)
GM:Guild Master, Guild'in lideri anlamında ise.
ya da
Game Master, Blizzard çalışanı olup size oyun içinde tıkanırsanız yardımcı olan kişilerin sıfatı.
GY:
Graveyard'ın kısaltması. Ghost olarak çıktığınız ve Spirit Healer ile muhattap olduğunuz yerler :b
HS, Hearth, HSing:
Hearthstone'un ve onunla yapılan eylemlerin kısaltması. Kullanıp geri dönüyorsanız "I'm hsing" dersiniz mesela.
HK:
Honorable Kill'in kısaltması. Honor verecek bir PvP aktivitesi yapmışsanız, karşı taraftan birini öldürmek, bir öldürene yardım etmek, Heal'lemek falan. Bunların hepsi HK verir.
HOT:
Heal Over Time'ın kısaltması. DOT'un Heal versyonu, belli bir süre üzerinizde kalıp her saniye belli bir heal almanızı sağlayan büyüler ya da özellikler. Mesela Resto Druid tam bir HoT spec'idir.
IF:
Ironforge'un kısaltması. Dwarf baş şehri.
Imba:
Imbalanced'ın kısaltması, dengesiz derecede güçlü class'ları ya da item'leri falan kastetmek için kullanılır.
inc:
Incoming'in kısaltması, düşmanın yaklaştığını haber vermek için.
inv:
Invite'ın kıslatması, gruba davet istemek için söylenir.
IRL:
In Real Life'ın kısaltması. "Gerçek hayatta" manasında.
IMO, IMHO:
Aslında WoW değil chat jargonu bu, "In my opinion", "In my humble opinion"un kısaltması, "bence böyle" demeden önce söylenir.
kek:
Horde oyuncuları "lol" yazınca, Ally'lar bunu "kek" olarak görür.
l2p:
Learn to play'in kısaltması. "Oynamayı öğren" manasında.
leg:
Aslında bacak armor slot'u, ama Legion'dan itibaren daha çok "Legendary" kısaltması olarak kullanılmaya başlandı.
LFD:
Looking for Dungeon'ın kısaltması.
LFG:
Looking for Group'un kısaltması. Sonrasında nereye grup aranıyorsa o yazılır.
LFM:
Looking for More'un kısaltması. Bunda da grup kurmuş insanlar grubu doldurmak için adam ararken yazılır, sonrasında nereye ve ne ihtiyaçlarıolduğunu yazarlar.
LFW:
Looking for Work'ün kısaltması. İş yapmak istediğini söyleyen meslek erbabları kullanır :b
Lock:
Warlock yerine genelde Lock denir.
Loladin:
Bu da (kötü oynayan) Paladin'lere denir.
LOS:
Line of Sight'ın kısaltması, "göz teması" anlamındadır. Mesela sizi iyileştirmeye çalışan Healer'larınız siz onların los'unda değilseniz size büyü atamazlar.
lospull:
Line of Sight Pull'un kısaltması. Mob'ların uzaktan atak yapanları çoğunluktaysa saldırıp sonra los'larından kaçarsanız hepsi toplaşıp size gelirler, uzaktan toplamaya uğraşmazsınız.
MC:
Mind Control'ün kısaltması, bazı boss'lar sizin karakterinizi ele geçirip arkadaşlarınıza karşı sizi savaştırabilir. Priest'lerin de benzer bir büyüsü vardır.
ya da
Molten Core'un kısaltması, 40 kişilik ilk Raid
Mob:
Kelime anlamı "haydut" ama dış dünyada ya da Dungeon'da gördüğünüz saldırgan ve sizin de saldırmanıza açık her yaratık ve kişiye mob denir.
MT:
Main Tank'ın kısaltması, oyundaki zindanlarda 5man'de tek Tank olur ama raid'lerde 2-3 Tank olabilir bunlardan ilki.
Mog:
Transmogrification'un kısaltması. Kıyafetlerinizin görünümünü değiştirmece olayı.
NE, nelf:
Night Elf'in kısaltması.
noob, nub:Newbie'nin kısaltması, oyunun acemilerine denir.
Org:
Orgrimmar'ın kısaltması.
oom:
Out of Mana'nın kısaltması. Healer'lar sıkça kullanır :b
Pala:
Paladin'in kısaltması.
PST:
Please Send Tell'in kısaltması, "bir bilen varsa söylesin" manasında kullanılır.
PUG:
Pick Up Group'un kısaltması. Karmaşık gruplara, rastgele ortak çıkar için geçici kurulan gruplara denir.
QQ:
Ağlama emote'u olarak kullanılır. "Less QQ more pewpew!" özlü sözünün ilk kısmı :b
respec:
Re-Specialized'ın kısaltması, Class'ınızla spec değiştirince onu kastetmek için.
Resto:
Restoration'ın kısaltması. Healing spec'teki Druid ve Shaman'lar resto'dur.
RL:
Raid Leader'ın kısaltması.
Roll:
Zar atmak manasında kullanılır. Raid'de bir item düşmüşse isteyenler /roll yapar, 1-100 arası bir sayı çıkar, Raid Lideri de item'i yüksek olana verir.
RR:
Raid Roll'un kısaltması.
scrub: Hastane önlüğü manasında, kötü ve acemi oyuncular için kullanılır (daha çok PvP için)
sheep:
Mage'lerin başlıca CC'si, Polymorph: Sheep'i kastetmek için. Fiil olarak da kullanılır "Sheep the healer" gibi mesela.
solo, soloing:
Normalde grupça yapılacak yerleri ya da Boss'ları, Level'ımız ilerledikten sonra tek başımıza kesmek manasında.
spec:
Specialization'un kısaltması, özelleştiğiniz alanı kastetmek için. Mage, Fire Mage gibi.
SW:
Stormwind'in kısaltması. Alliance ve Human'ların baş şehri.
TB:
Thunder Bluff'ın kısaltması. Tauren baş şehri.
tick, ticking:
DOT veya HOT'ların tick'lemesi anlamında kullanılır.
toon:
Oyuncuların karakterleri kastederken kullandığı bir kısaltma.
TS:
Team Speak'in kısaltması. Popüler sesli chat programı. Raid'lerde PvP'de elzemdir sesli chat olayı.
UC:
Undercity, Undead'lerin baş şehri.
UD:
Undead'in kısaltması.
UH:Unholy Death Knight'ın kısaltması.
WC:
Wrong Chat'in kısaltması, yanlış chat'ten yazınca falan kullanılır.
ya da
Wailing Caverns'in kısaltması.
WOW:
World of Warcraft... İnanmazsınız :b
WTB:
Want To Buy'ın kısaltması.
WTS:
Want to Sell'in kısaltması.
XR:
Crossroads'un kısaltması.
ZA:
Zul'Aman'ın kısaltması.
ZF:
Zul'Farrak'ın kısaltması.
ZG:
Zul'Gurub'un kısaltması.
______________________________________________________________________
Sosyal olmayı da öğrendik, artık ekmek parası derdine sıra geldi World of Warcraft'taki Meslekler: PROFESSION'LAR.
Ya da başa dönmek isterseniz: GİRİŞ KAPISI.
No comments:
Post a Comment